4000 Autó Süllyedt El Egy Hajón

4000 Autó Süllyedt El Egy Hajón. A hajón tizenhat észak-koreai matróz volt közülük kettőnek a holttestét találták meg hármat megmentettek és kutatnak tizenegy eltűnt után. A fedélzeten 4229 személy tartózkodott a tragédiában 32-en vesztették életüket.

Nepszava Hajobaleset
Nepszava Hajobaleset from nepszava.hu

Fejjel lefelé áll a Jangcében egy komp amely helyi idő szerint hétfő este süllyedt el vélhetően az erős forgószél miatt. A hajó a part közelében zátonyra futott egy szikla hetven méter hosszú léket vágott a jármű testébe. Akik most a tábori létből és a reménytelenségből egy jobb élet reményében Malajziába próbálnak eljutni a tengeren.

Egy évvel később emelték ki a folyóból és kitalálták hogy átépítése után a Balatonon állítják szolgálatba.

A fedélzeten 4229 személy tartózkodott a tragédiában 32-en vesztették életüket. Akár napok de egy hét is eltelhet mire kiemelhetik a szerda este a Dunába süllyedt sétahajó roncsait a búvárok mondta Sopronyi Richárd a Diving Island Kft. Kínai porcelánt és indiai fűszereket szállító mintegy négyszáz éves felfegyverzett portugál hadi- és kereskedőhajó roncsait találták meg régészek Lisszabon partjainál a Tajo-folyó torkolatában. Eddig 113 túlélőt találtak de 70 emberről nem tudni semmit.